Begär offert
GDPR

Begär offert


Målmedvetna, ärliga, drivna

Vår historia

Året är 1935 och Stig grundar Dahlberg & son, ovetande om att det skulle komma att bli en rörelse som kommer gå i generationer. Stigs företag går i två generation tills han får ett barnbarn vid namn Rickard.
Det visade sig sedermera att även Rickard har känsla för färg och form. I början av 1990-talet köper till och med Rickard familjeföretaget och döper det till Delér Måleri. Rickard har stora planer med firman och inom några år har han fördubblad antalet målare samt omsättning. 2005 består företaget av 25 anställda vilket inte verkar vara tillräckligt för Rickard. Han planerar ett förvärv av ett måleriföretag och några månader senare går affären i lås. Delér Måleri består nu utav drygt 100 medarbetare och framtiden ser ljus ut.

Utmaningarna med den snabba tillväxten blir tillslut för mycket för Rickard och han bestämmer sig ett par år senare för att strama åt organisationen. Företaget delas upp och Delér Måleri är nu endast 38 medarbetare. Rickard är fast bestämd att det är nödvändigt för att bygga en hållbar organisation med en arbetsmiljö att trivas i.

Alexander Feldhof är 12 år gammal och knäcker extra under skolloven på Delér Måleri. Han drömmer om en hockeykarriär på andra sidan atlanten och tränar på isen sex dagar i veckan. ”Om jag inte blir hockeyproffs ska jag ta över företaget” sa han till Rickard. En skada sätter käppar i hjulen för hockeydrömmarna och han påbörjar en karriär inom företaget. Vid 22 års ålder gör han avancemang från målarbyxorna och blir arbetsledare. Passionen för firman växer och han blir snabbt en mycket lojal och målinriktad medarbetare. Hårt arbete och fokus gör att företaget fyra år senare utnämner Alexander till VD för Delér Måleri. 
Tillsammans med Towe Björklund (vice VD) och Jacob Fredriksson (delägare) 
sysselsätter företaget ca 90 målare och omsätter närmre 100 mkr. De är fast bestämda om att jobba efter visionen att vara Stockholms ledande och mest moderna måleriföretag.

Vilka är Delér måleri?